Infos

PVC gevelbekleding: duurzaam en een makkelijk onderhoud 

PVC gevelbekleding is goedkoper dan crepi, hout of gevelsteen en is ook makkelijk bewerkbaar doordat PVC zo’n licht materiaal is. Het is een duurzame gevel, heeft weinig onderhoud nodig en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Door deze redenen is het een populaire soort gevelbekleding

Nog niet helemaal overtuigd? Op deze pagina kom je alles te weten over PVC gevelbekleding. 

PVC: dé gevelbekleding voor een creatieve afwerking!

De PVC gevelbekleding komt voor in veel uiteenlopende kleuren en vormen, waardoor je jouw woning een meer persoonlijke afwerking kan geven. Heb je liever een houtlook of iets dat op gevelstenen lijkt? Geen probleem! Je kan kiezen voor hout- of steenimitatie, of je kan zelfs een motief laten zetten op jouw gevel. Met PVC zijn de mogelijkheden oneindig, dus kan je je creativiteit erop los laten.

Doordat je de kleur van het materiaal op voorhand kan kiezen, hoef je daarna niet meer te schilderen voor de afwerking die je wil. Met PVC gevelbekleding heb je dus een unieke gevel, zonder dat je moet schilderen. Wat een gemak!

PVC gevelbekleding voor minder zorgen

Wil je een nieuwe gevel maar heb je geen zin of tijd om er veel aan te werken? PVC is een glad materiaal dat schokbestendig is en niet zal rotten. Het onderhoud is ook heel eenvoudig: je hoeft er enkel met water over te gaan om de PVC-gevel op te frissen omdat er zelden stof of vuil aan blijft hangen.

Bovendien is PVC behandeld om niet te oxideren, vervormen of verkleuren. Daardoor is het bijna ongevoelig voor weersinvloeden en blijft de gevel langer in goede staat.

Nog meer voordelen van PVC als gevelbekleding

  • Een PVC gevel kan makkelijk gerecycleerd worden, zelfs meerdere keren. Het is dus geen slechte keuze voor het milieu. 
  • Het is veiliger in geval van brand dankzij de chlooratomen die in het PVC-materiaal verwerkt zitten. Deze atomen werken namelijk brandvertragend.
  • De PVC-platen voor gevelbekleding zijn heel dun, waardoor er meer ruimte is voor een goede gevelisolatie. Bovendien hebben ze zelf ook goede isolerende eigenschappen.

Professioneel advies

Wil je PVC gevelbekleding of heb je er nog vragen over? Neem dan een kijkje in ons ruwbouw assortiment of kom langs bij een vestiging in jouw buurt en laat je adviseren door onze experts.


Beschikbaarheid

Avelgem
Beveren
Doornik
Gullegem
Ieper
Komen
Lauwe
Menen
Moeskroen
Quaregnon
Roeselare
Ronse
Zwevezele

Brussel
Grâce-Hollogne
Perwez
St-Agatha-Berchem
Wavre

Service beschikbaar

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging