Infos

Crepi gevel 

Crepi is een soort gevelpleister, gemaakt van cement en zand. Het wordt zowel voor afwerking van binnen- als buitenmuren gebruikt. Crepi is een minder bekende soort gevelbekleding, maar is ook een volwaardig alternatief voor gevelsteen, hout of pvc. Het biedt een grote vrijheid qua afwerking en beschermt goed tegen vocht. 

Benieuwd naar de crepi gevel? Hieronder kom je er alles over te weten.

Verschillende soorten crepi

Er bestaan twee verschillende soorten crepi voor gevelbekleding: siliconengebonden crepi en minerale crepi. Hoewel de siliconen crepi vroeger het minst gebruikt werd, is het nu de meest populaire van de twee, omdat je het snel kan aanbrengen en het flexibele eigenschappen heeft. Let wel, je kan beide pleisters makkelijk als afwerking voor buitenisolatie aanbrengen. 

Siliconenpleister

De siliconengebonden crepi of synthetische crepi, bevat kunsthars en is daarom minder gevoelig aan stortregen of andere soorten inslagen. Daarbij is deze gevel flexibel en past dus op bijna elke ondergrond. Daardoor kan je hem ook makkelijk combineren met gevelisolatie. 

De siliconen crepi gevel wordt gewoonlijk in drie dunne lagen aangebracht, waarvan alleen de laatste laag kleur bevat. Het kan dus gebeuren dat deze crepi gevelbekleding iets minder kleurvast is dan de minerale crepi gevel.

Minerale gevelpleister

Minerale crepi wordt volledig uit natuurlijke materialen gemaakt en dus geeft het jouw gevel een meer authentieke look. Deze gevelbekleding wordt in een enkele dikke laag aangebracht en daarna afgewerkt om er een decoratieve structuur in te brengen. Die afwerking gebeurt door in de crepi te krabben en dus wordt deze crepi ook wel krabpleister genoemd. 

Dankzij de ruwheid van deze crepi is hij perfect om oudere huizen te renoveren en zo oneffenheden in de gevel te verbergen. Een klein nadeel is dat hij dan wel sneller vuil aantrekt en dus moet je hem vaker reinigen dan de siliconen crepi-gevel. 

Onderhoud

De crepi gevel kan vervuild raken dus is het belangrijk om te weten hoe je hem moet onderhouden. Pas op dat je niet met de hogedrukreiniger over een minerale crepi gaat, want dan riskeer je er stukken af te spuiten. Op lage druk kan je de reiniger in principe wel gebruiken op siliconen crepi.

Daarom reinig en bescherm je best je gevel met gespecialiseerde producten. Lees meer over de gevelreinigingsproducten in ons assortiment.

Als jouw crepi gevel na jaren blootstelling aan de weerselementen een beetje verouderd lijkt, geef je hem gewoon een nieuw likje verf, zo ziet hij er zo goed als nieuw uit. In ons assortiment vind je de aangepaste verf en primers.

Daarom kies je een crepi gevel

  • De crepi gevel is waterafstotend en dampopen. Zo wordt het doorslaand en opstijgend vocht van buiten niet geabsorbeerd en krijg je niet te maken met vochtplekken. 
  • Je kan crepi makkelijk op gevelisolatie laten plaatsen. Dan daalt de EPC-waarde van je woning en bespaar je op je energiefactuur!
  • Met crepi kan je je creativiteit de vrije loop laten. Je kan kiezen uit talloze RAL-kleuren en dankzij nieuwe technieken kan je crepi zelfs op gevelsteen lijken.
  • De crepi gevelbekleding past bij alle huisstijlen, dankzij de vele kleuren en de twee verschillende afwerkingen (vlakke afwerking bij siliconen crepi en ruw bij minerale crepi). 

Professioneel advies

Wil je meer weten over crepi gevels en welke mogelijkheden dit biedt voor je bouwproject? Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons en laat je adviseren door onze experts.


Beschikbaarheid

Avelgem
Beveren
Doornik
Gullegem
Ieper
Komen
Lauwe
Menen
Moeskroen
Quaregnon
Roeselare
Ronse
Zwevezele

Brussel
Grâce-Hollogne
Perwez
St-Agatha-Berchem
Wavre

Service beschikbaar

 

Onze partners

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging