Infos

Sandwichpanelen dak

Sandwichpanelen zijn in feite geïsoleerde dakpanelen die als isolatiemateriaal worden gebruikt. Sandwich, want het isolatiemateriaal wordt tussen twee panelen in gedrukt. Vaak wordt deze soort dakbedekking op industriële gebouwen gebruikt, zoals loodsen. Toch zijn dit soort panelen ook interessant voor woningen. Daarnaast is het sowieso makkelijk om een sandwichpanelen dak te plaatsen.

Soorten sandwichpanelen

De eerste soort: tweelagige sandwichpanelen. Zoals het woord zelf zegt bestaan die uit twee lagen.

  • Laag één is een isolatielaag
  • De tweede laag is een buiten- en binnenlaag.

De binnenlaag bestaat vaak uit staal, aluminium of kunststof. Die wordt in de gewenste kleur gelakt of gecoat en kan daardoor perfect dienst doen als binnenafwerking. Het is meteen ook een dampscherm voor de isolatie. De buitenlaag wordt meestal nog afgewerkt met een polyester deklaag in de gewenste RAL-kleur. Naar uitvoering toe heb je de keuze tussen trapezium-, dakpan- of golfprofiel. Daardoor worden ze vaak gekozen boven metalen dakpanplaten of golfplaten.

 De tweede soort: sandwichelementen. Deze zijn sneller in installatie, een groot voordeel dus. Het zijn namelijk dakelementen waarin niet alleen de isolatie zit, maar ook andere dakonderdelen in voorzien kunnen worden. Denk aan het dampscherm, het onderdak, panlatten, OSB-platen, etc. Alles in één stuk, hoe handig is dat niet? 

Professioneel advies

Heb je vragen over sandwichpanelen? Of wil je weten hoe je dit combineert met dakbedekking? Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons even.

 


Beschikbaarheid

Avelgem
Beveren
Doornik
Gullegem
Ieper
Komen
Lauwe
Menen
Moeskroen
Quaregnon
Roeselare
Ronse
Zwevezele

Brussel
Grâce-Hollogne
Perwez
St-Agatha-Berchem
Wavre

Service beschikbaar

 

Onze partners

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging