Efficiënte oplossingen voor meer daglicht in huis

Efficiënte oplossingen voor meer daglicht in huis

Efficiënte oplossingen voor meer daglicht in huis

Het is gratis, het is gezond en het verbetert de woonkwaliteit: daglicht. Natuurlijk licht heeft niet alleen een positief effect op onze productiviteit en humeur, het komt ook onze elektriciteitsfactuur en het milieu ten goede. Tijd dus om buiten naar binnen te halen en te profiteren van deze gratis energiebron. Hoe?

In de eerste plaats speelt het ontwerp van de woning een belangrijke rol om meer lichtbereik en ruimtegevoel te creëren. Kamerhoge ramen zijn dan wel de ideale oplossing, toch is dit niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er voldoende andere manieren om je kamers tot leven te brengen met natuurlijk daglicht.

We zetten een aantal producten van onze partners in de kijker:

LUXLIGHT Platdakramen

Praktische oplossingen om meer daglicht binnen te laten, vinden we in het uitgebreid assortiment platdakramen van Luxlight. Dit bedrijf biedt het grootste platdakraam van de Benelux en produceert en levert zowel platdakramen in standaardafmetingen als op maat. Leon Dreezen, commercieel vertegenwoordiger bij Luxlight, beaamt dit: “Met een lichtoppervlak van meer dan 12 m2 leveren wij het grootste platdakraam dat op dit moment in de Benelux verkrijgbaar is. Dit maakt onze grootformaat lichtstraat tot het ideale alternatief voor traditionele daglichtoplossingen zoals een lichtkoepel, dakkoepel of platdakvenster.”

Luxlight biedt 3 verschillende varianten:

Luxlight Illumy

“Illumy bij Luxlight is een innovatief en strak aluminium platdakraam. De grote glasvlakken zonder verstorende tussenstijlen bepalen het unieke design. Dit type past zowel bij traditionele woningbouw als bij houtskeletbouw en haalt dankzij het Crystal HR++ triple glas meer daglicht binnen dan standaard glas.”

Illumy Luxlight

 

 

 

 

 

 

 

Luxlight Basic

“In dit assortiment bieden we 3 types aan: een lessenaarsdak voor plaatsing tegen de muur, een vrijstaand lessenaarsdak of een zadeldak. Elk type is verkrijgbaar in 6 vaste afmetingen, is inbraakveilig en voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.”

Luxlight Basic

 

 

 

 

 

 

 

Luxlight Pro

“Dit zijn onze grootste op maat gemaakte platdakramen die tot op de millimeter nauwkeurig in elk plat dak passen. Ze worden standaard afgewerkt met het unieke Crystal HR++ glas en zorgen zo voor de grootst mogelijke hoeveelheid natuurlijk licht in huis. Bovendien heeft dit glas een zonwerende coating en is het binnenvallende licht 100 % natuurlijk en kleurecht.”

Luxlight Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VELUX

Al 80 jaar brengt VELUX natuurlijk licht in huis. Maar hoeveel licht is voldoende? VELUX heeft hiervoor een zeer eenvoudige regel: voor een optimaal comfort raden zij aan dat de glasoppervlakte minstens 12 % bedraagt van het vloeroppervlak van de kamer. In het hier getoonde voorbeeld heeft een kamer van 15 m² een glasoppervlakte van 1,8 m² nodig.

Valène Mocellin, Junior Account Manager, vertelt er meer over.

Valène: “Al onze producten kunnen op meerdere manieren gecombineerd worden om aan die 12 % te geraken. Om het werk van de installateur te vereenvoudigen, heeft VELUX dit jaar echter een nieuw 2-in-1 en 3-in-1 raam gelanceerd.”

VELUX 2-in-1 en 3-in-1

Valène: "Hier gaat het om een combinatie van 2 of 3 ramen in één enkel kader. Het lijkt op 2 of 3 ramen maar in feite is het maar één raam.  Het voordeel voor de installateur is dat hij tijd bespaart door slechts één dakvenster te installeren met het lichtoppervlak van twee of drie dakvensters. Dit venster is ook licht omdat het gewicht verdeeld is in 2 of 3 elementen, die elk niet zwaarder zijn dan een conventioneel raam. Dit raam kan zelfs door middel van een kraan en een hijsgereedschap worden gehijsd. Dit is een echte win-win situatie: meer licht voor de eindklant en veel tijdwinst voor de installateur.”

Velux 2-in-1 Velux 3-in-1

 

Velux 3-in-1

Nieuw gamma platdakvensters

Valène: “VELUX, de uitvinder van het platdakraam, lanceerde op 1 juli 2021 een gloednieuw platdakvenstergamma. Dit nieuwe gamma brengt meer natuurlijk licht (tot 25 % meer in vergelijking met ons vorige gamma platdakvensters) en heeft een unieke reeks accessoires die ook meer licht doorlaten omdat ze van binnenuit bijna onzichtbaar zijn wanneer ze niet in gebruik zijn. Ons platdakvenster bestaat telkens uit een platdakvenster met dubbele of drievoudige beglazing (vast of elektrisch opengaand) en een vlak of gebogen beschermglas. Het gebogen glas heeft een elegant design met een naadloos en krasvrij glas. Deze technologie van het gebogen glas wordt CurveTech genoemd en is uniek. Het beschermglas zorgt voor de vlotte afstroming van regenwater en een optimale inval van daglicht. Bovendien worden de isolatiewaarden van onze nieuwe platdakvensters nog verder verbeterd. De Uw-waarde van het venster met driedubbele beglazing daalt tot een waarde van 0,55 W/M²K.”

gebogen glas vlak glas

SKYLUX Lichtkoepels

Ook het Belgische familiebedrijf Skylux is gespecialiseerd in het binnenbrengen van natuurlijk daglicht. Het assortiment koepels, lichtstraten, opstanden, opengaande systemen en accessoires is zeer uitgebreid en garandeert voor elke toepassing de juiste oplossing. Marketing Manager Veronique Mattheeuws legt uit wat de keuze voor een lichtkoepel bepaalt.

Veronique: “Een lichtkoepel verspreidt het licht door de volledige ruimte en geeft zo een meerwaarde in het interieur. Onze koepels hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zorgen daarom steeds voor een aangenaam binnenklimaat. De warmte kan niet ontsnappen door een ideale combinatie van een opstand van isolerend pvc en extra-hoogrendementsglas (HR++). Om de woning voldoende te beschermen tegen oververhitting, bieden we buitenzonwering of een elektrisch screen aan.”

Platdakraam in glas

“Vlakke platdakramen met dubbelwandig of 3-dubbel glas zien er niet alleen strak uit, ze scoren ook goed op vlak van lichtinval en isolatie.”

Platdakraam glas Skylux

 

 

 

 

 

 

 

Hybride lichtkoepels

“Deze koepels zijn een combinatie van de glas- en kunststof lichtkoepel en zijn samengesteld uit een compact geïsoleerd raam van hoogwaardig slagvast pvc. Ze zijn geluids- en inbraakwerend, doorvalveilig en hebben een perfecte lucht- en waterdichtheid.”

Hybride lichtkoepel Skylux

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunststof lichtkoepels

“Onze lichtkoepels bestaan in verschillende materialen en uitvoeringen en bieden met de basismaterialen acrylaat en polycarbonaat enorm veel mogelijkheden in heatstop, helder of opale versies. Ze zijn niet alleen goed isolerend, maar ook inbraakvertragend."

Kunststof lichtkoepel Skylux

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over het assortiment van VELUX, Skylux of Luxlight? Krijg advies op maat van jouw project in je dichtstbijzijnde YouBuild- of Mpro-vestiging.

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging